Hem / Nyheter från HSO Län / Premiär för patientberättelserna

Premiär för patientberättelserna

Den 18/8 besökte vi Wetterhälsan och levererade den första patientberättelsen.

Detta är verksamhetschefens reaktion:

”Med mod och mognad tog storytellern oss med på sin personliga resa i vår slingriga vårdapparat. En resa som berättar om stort och smått, glädje och tårar. Vi som vårdgivare fick en inblick i hur våra ord och kroppsspråk uppfattas och hur vår välvilja ibland blir felriktad och ställer till det.

Vi vill våga att lyssna på dem vi är till för och som är mottagare av alla våra insatser och åtgärder. Med sådana berättelser i bakhuvudet kan våra budskap finslipas och patienten kommer närmare att vara i centrum. Med patienten som co-driver kan vi bättre förstå varandra och resan som människa kanske blir lite rakare och lite enklare.”

Mats Siljehult
Verksamhetschef Wetterhälsan

Upp