Hem / Event / Skolinformation på Lundåkerskolan i Gislaved

Skolinformation på Lundåkerskolan i Gislaved

Oct
12

Att sprida information och dela med sig av sin kunskap är viktigt. Mycket sprider sig från mun till mun och ju mer kunskap som bildas desto mer förståelse och acceptans uppkommer. En förståelse om att vi alla är olika som människor, att olika är någonting som är bra. En fördom grundar sig i att man inte har all information, man vet inte riktigt vad det handlar om utan bildar sig en egen uppfattning vilken kan vara felaktig. Det finns otroligt många fördomar i vårt samhälle. Det saknas kunskap.

Funktionsrätt Jönköping län erbjuder skolinformation. Vi har personer med olika funktionsnedsättningar och bakgrund som kan besöka din skola och dela med sig av sina erfarenheter. Detta är ett sätt för oss att sprida kunskap och att jobba oss framåt till ett samhälle för alla.
Paulina Lallerman, ombudsman på Funktionsrätt Jönköpings län och Rebecka Roos brukar tillsammans besöka olika skolor. Paulina lever med en synnedsättning och Rebecka med en rörelsenedsättning vilket blir två olika skildringar på hur det kan vara att leva med en funktionsnedsättning.

Nyligen var Paulina och Rebecka på Lundåkerskolan i Gislaved där de träffade fem klasser i årskurs 8. En lektion blir aldrig den andra lik. Många olika frågor ställs. Det pratades om vad en funktionsnedsättning innebär, hur en funktionsnedsättning kan uppkomma, vilka hinder som finns i samhället och att det faktiskt inte behöver vara problematiskt att leva med en funktionsnedsättning om rätt förutsättningar finns. Vi pratade också om hur viktigt det är med kommunikation och acceptans. Vi vill att eleverna ska få med sig att olika är någonting som är bra. Det blev en trevlig och givande dag på Lundåkerskolan.

Är du intresserad av skolinformation?

Vi besöker grundskolor, gymnasieskolor folkhögskolor och högskolor. Lärare och blivande personliga assistenter. Vi är öppna för det mesta. Vid frågor hör av dig till Paulina Lallerman paulina@f.jonkopingslan.se

Upp