Hem / Nygammal på nätet – minska det digitala utanförskapet.

Nygammal på nätet – minska det digitala utanförskapet.


Start i Jönköpings län våren 2020

Att kunna hantera betalningar och transaktioner via internet, att kunna göra beställningar och bokningar av tjänster, vård, mediciner och hjälpmedel via dator eller mobiltelefon är idag avgörande för att kunna få vardagen att fungera väl.

Detta projektet riktar sig till seniorer, där det digitala utanförskapet redan är stort, men först och främst seniorer med en neuropsykiatrisk, fysisk eller medicinsk funktionsbegränsning. Det är ett uppsökande projekt som kommer fokusera på att lära ut grundläggande funktioner i din smartphone; så som Bank-id, internetbanken, Swish, 1177 e-tjänster och Mina vårdkontakter.
Numera är detta utökat med allt du behöver för att klara dig under epidemin. Du kanske behöver ladda ned Zoom eller Teams till datorn, lära dig hur du deltar i ett digitalt möte eller hur du kan hålla dig uppdaterad om din omvärld.
Vi kommer söka deltagare från olika medlemsorganisationer men även om du inte är medlem i en förening är du välkommen att delta i verksamheten.

På grund av Corona har det skett ändringar i projektet.

Vi kan ännu inte hålla i cirkelgrupper men nu har vi kommit så pass långt med vaccineringar att jag kan erbjuda privatlektioner för medlemmar i Funktionsrätts medlemsorganisationer.

Du kan som privatperson boka in tider med mig på Funktionsrätt i Jönköping.
Detta först och främst på måndagar och torsdagar.
Man får 90 minuter till 2 timmar då man får fråga mig allt man vill om sin telefon, platta eller dator och utöver dessa frågor så ger jag dig även en grundlektion i din smartphone.

Har du ingen möjlighet att ta dig till Funktionsrätts lokaler i Jönköping finnas det möjlighet för mig att göra hembesök. För tillfället erbjuder jag hembesök i Mullsjö, Habo, Jönköping och i Huskvarna.
Bor du på annan ort kan det säkert ordnas, bara jag får förfrågan långt i förväg.

Mitt enda krav är att du är vaccinerad eller att du känner dig trygg att jag håller i undervisningen.

Jag som är projektledare heter Malin Thulin och kan nås på mail: malin.thulin@f.jonkopingslan.se eller via telefon 036 – 15 28 82
Vill du boka en tid för privatlektion hör av dig via mail till: itsupport@f.jonkopingslan.se

Projekt Nygammal på nätet är ett projekt förverkligat med medel från Allmänna Arvsfonden.

Veckans tips

Daglig digital motion vid 11-kaffet

Upp