Hem / Event / Nytt arvsfondsprojekt till Funktionsrätt i länet!

Nytt arvsfondsprojekt till Funktionsrätt i länet!

Oct
11

Allmänna Arvsfonden har godkänt vår ansökan om ett 3-årigt projekt som ska hjälpa äldre, funktionsnedsatta att hantera beställningar av läkemedel, hjälpmedel och vårdkontakter via nätet och mobilen. Projektet kommer att genomföras på tre platser i länet.

Att kunna hantera betalningar och transaktioner via internet, att kunna göra beställningar och bokningar av tjänster, vård, mediciner och hjälpmedel via dator eller mobiltelefon är idag avgörande för att kunna få vardagen att fungera väl. Det är många som med rätta oroas av att vara beroende av okända personer när pengar och personuppgifter ska hanteras.

Såväl kommuner som landsting och privata aktörer gör omfattande satsningar på att utveckla IT-tjänster och erbjuda stöd och service. Detta är dock otillräckligt för alla som har svårare att ta till sig den nya tekniken. De tjänster som erbjuds förutsätter att du själv ska definiera sina behov och hur de ska lösas med hjälp av IT-tjänster.

Känner du dig osäker på hur du drar nytta av IT-tjänsterna? Då ska vi råda bot på det!

Vi kommer att berätta mer på öppna informationsmöten och vår hemsida. Vil du redan nu veta mer, hör av dig per mail till lars@f.jonkopingslan.se.

Upp