Välj en sida

Onsdagen den 26 oktober firade Funktionsrätt Jönköpings län 50 år som organisation. Firandet var på två liknande tillfällen under samma dag så att så många som möjligt skulle ha möjlighet att kunna vara med. För en eftermiddag och kväll var lokalerna festligt pyntade. I entrén och fram till lokalen där festligheterna hölls, fanns det ballonger som kantade väggarna för en festlig inramning. En blå vägg som vi har, fanns en förstoring av ett specialskrivit korsord och en förstoring av en rapport skriven i början av organisationens tid.

I lokalen där festligheterna hölls var det dukat med vita dukar, och glittriga flaggor i taket. Funktionsrätt bjöd gästerna på snittar av olika slag, och bubbel.

Verksamhetsledare Johan Steirud hälade välkommen till firandet , samt kanslipersonal och styrelsen presenterade var för sig för gästerna.

Det hölls tal av tidigare kanslichefer Lars Winborg och Margaretha Tegström, och fler historiska återblickar från dessa 50-år presenterades av Roland Björn och Anita Svenningsson. På kvällen gästades vi av Landshövding Helena Jonsson, som också höll tal.

Efter de historiska återblickarna, avrundades talen med en stand-up show av Johan Seige. Därefter blev det mer mingel, korsordslösning, filmvisning, kaffe och kaka.

Bild på hela lokalen. Personer sitter vid bord om 4-5 personer vid varje, vita dukar.
Lars Winborg sitter på en stol och ska strax prata i mikrofon. Bredvid står Margaretha Tegström och talar.

Lars Winborg och Margaretha Tegström, tidigare kanslichefer.

Bild på gästerna runt borden med vita dukar. Perspektiv från de som håller tal.
Bild på alla i lokalen.
Helena Jonsson

Landshövding Helena Jonsson

Anita Svenningsson håller tal.

Anita Svenningsson

Roland Björn håller tal.

Roland Björn

Johan Seige håller stand-up.

Johan Seige

Johan Steirud talar. Har en svart kostym, vit skjorta, sitter i rullstol.

Johan Steirud